İyi ki varsın Eren!

Henüz 15 yaşındayken şehadet şerbetini için kardeşimiz; Eren Bülbül. 1 Ocak 2002’de Trabzon Maçka’da dünyaya gelen Eren Bülbül, öğrenimine imam hatip lisesinde devam ediyordu. Şehadetinden bir sene önce babasını kaybeden Eren, ailesinin geçim sıkıntısına okuldan kalan vakitlerinde, çalışarak derman olmaya çalışıyordu. Aynı zamanda vatanına ve milletine derin bir sevgiyle bağlı olan Eren her şehit haberi duyduğunda, ben de askere gideceğim ve şehit olacağım derdi.

Eren’in yaşadığı bölgedeki evlerin yılın bazı dönemleri boş olduğu bilgisine sahip teröristler bu evlere girip hırsızlık yapıyor, erzakları yağmalıyorlardı. Hainlerin bir sonraki hedefi Eren’in evi oldu. Durumu fark eden Eren evin yakınında bekledi ve teröristleri ihbar etti. Bölgeye hızlıca intikal eden askerlerimize evin yerini tarif ettiği sırada pusuya yatmış hainler tarafından katledildi. Bu acı hadise de Jandarma Astsubay Başçavuş Ferhat Gedik de şehit düştü. Bir polisimiz ise yaralandı.

Eren’in ismi şimdi öğrenim gördüğü okulunda yaşıyor. Hadise sonrası okulun ismi değiştirilerek, Şehit Eren Bülbül Anadolu İmam Hatip Lisesi yapıldı. Ayrıca THY da 25 Haziran 2019’da bir yolcu uçağına Eren’in şehit düştüğü bölge olan, Maçka adını verdi. Çocuk yaştaki evlatlarımızın canına kıyan, anaların gözlerini yaşlı bırakan terörü bir kez daha lanetliyor, şehadetinin 2. yıl dönümünde Eren’i sevgi, saygı ve minnet ile anıyoruz.

“Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’ demeyiniz. Bilâkis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız.” (Bakara, 154)