Şehit Esma Biltaci

Yıl 2013. Mısır’da seçilmiş meşru hükümete karşı düzenlenen darbe yankısız kalmamış, halk büyük bir direniş örneği göstermişti. Mısır’ın özgürlüğü için sokaklara dökülen halk darbeci askerlerin ağır saldıralarına iman dolu yürekleri ile direniyorlardı. Direnişin sürdüğü meydanlardan bir tanesi de Rabiatü’l Adevviyye Meydan’ı idi. Muhammed El-Biltaci’nın biricik kızı Esma’da o gün oraya gitmek için yola koyuldu. Esma henüz 17 yaşındayken o meydanda vatanı için son nefesini verdi. Darbeci askerler tarafından şehit edildi.

Direnişin önemli isimlerinden olan babası Muhammed El-Biltaci şu mektubu ile kızını andı:

“Pak ruhunun, tarihte gerçekleşen Büyük Kerbela günü ve Uhdud Ashabı'nın yanına, herkesin gözü önünde yıldızlar gibi şehitlerin arasında yaratıcısına ulaştığı günün üzerinden bir yıl geçti. Temiz ruhlar her türlü kahır, zulüm ve isyana karşı çıkarak imanla ve bağlılıkla sebat içinde hakla göğe yükseldi. Üste çıkma, alçak görme, hakaret, zulüm ve zalimlerin üstüne yükselişle yükseldi.

Sevgili kızım, geçtiğimiz günlerde lise bitirme sınavlarının sonuçları açıklandı, her zaman başarıda önlerinde olduğun kız arkadaşların adına mutlu oldum. Senin yerine onları tebrik etmeyi temenni ederdim. Ancak, Allah'a yemin olsun ki, çoğu önceki ümmetlerden, birazı da sonrakilerden olan grubun içinde (Allah isterse) olman için seni seçtiğinde Allah'ın fazlı keremiyle daha da sevinçliydim."

"Sana olan iştiyakımı Allah bilir"

Biltaci, kızı Esma'ya duyduğu özlemi şu satırlarla dile getiriyor:

"Sevgili kızım, güzel yüzüne, güleç dudaklarına, ince duruşuna ve olgun karakterine iştiyakımın ne kadar olduğunu ancak Allah bilir. Buna karşı sabrı da ancak Allah verir. Ancak sen aynı zamanda bizlerin arasında yaşıyorsun ve bizleri hiç terketmedin. Hatta annenin hapisane ziyaretlerinden birinde Allah'a yemin ederek "Esma aramızda yaşıyor" sözüne karşılık "doğru söylüyorsun" dedim. Evet onlar Rablerinin katında rızıklanırlar. Bana annen, "o aramızda" sözleriyle, yaptıklarıyla gerçekten de yaşıyor. Cihadımızda ve hayatımızda bizlere katılıyor. Annen, kızlı erkekli gençlerle bir araya geldiğinde kendilerinin birçok sorunla karşılaştıklarını ve rüyalarında Esma'yı gördüklerini onları müjdelediğini, öğüt verdiğini ve sıkıntılarını atlatana kadar hayır işleri yapmaları konusunda yönlendirdiğini söylediklerini anlatıyor. Kendi kendime dedim ki, ne de güzel yapıyorsun benim güzel kızım, şehadetinden önce de sonra da uğraşların ne de güzeldi."

Şehadetinin 6. yılında Esma Biltaci’yı saygı ve hürmet ile anıyoruz.