Yasin Börü ve Arkadaşlarını Rahmetle Anıyoruz…

7 Ekim 2014 günü ülkemizde karanlık zamanlar yaşanıyordu. Provokasyonların bir sonucu olarak çıkan Kobani olayları devam ediyordu. Diyarbakır ve diğer 35 ilde süren olaylar sebebiyle onlarca vatandaşımız hayatını kaybetmişti, polislerimiz ve vatandaşlarımız arasında yaralılar vardı.

Diyarbakır’da süren kargaşanın ortasında dört cesur yürek, iyilik için evlerinden çıktılar. Kurban bayramı dolayısıyla kesilen etleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yola koyulan Yasin Börü, Hasan Gökgöz, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Yusur Er’in önü terör örgütü yandaşları tarafından kesildi. Hainler çevreyi kışkırtmak için Yasin Börü ve arkadaşlarının Işidci olduklarını öne sürdüler. Gözü dönmüş kalabalığın saldırısından kendilerini korumak için bir eve sığınan dört arkadaş, zorla eve giren acımasız hainler tarafından kesici aletler ve silahlar ile katledildi. Naaşları bu caniler tarafından üçüncü kattan atılarak tanınmaz hale getirildi. Yasin Börü şehit düştüğünde sadece 16 yaşındaydı. Yusuf Er ise bu saldırıdan şans eseri yaralı olarak kurtuldu.

Bugün şehadetlerinin 5. yıldönümünde onları saygı ve rahmetle anıyor, ülkemizin birlik ve beraberliğine göz diken hainleri ve terörü bir kez daha lanetliyoruz.