Mevlid Kandilimiz mübarek olsun!

Mevlid arapça da doğum, doğum yeri ve zamanı anlamları taşır. Bu sebepten ötürü Peygamber Efendimiz’in (SAV) dünyaya gelişini Mevlid Kandili olarak adlandırırız. Her yıl Rebiul Evvel ayının 11. ve 12. günleri arası Mevlid Kandili olarak kutlanır.

Peygamber Efendimiz (SAV) dünyaya gelen son peygamberdir. Bir daha insanlığa peygamber gönderilmeyecektir. Cenab-ı Hakk lütfuyla, bir kez daha bize bir örnek nasip etmiştir. “Andolsun (yemin olsun diyor) Rasûlullahʼta sizin için, Allâhʼa ve âhirete kavuşmayı umanlar ve Allâhʼı çok çok zikredenler için bir üsve-i hasene (örnek bir karakter, örnek bir şahsiyet) vardır.” (el-Ahzâb, 21) Resulullah Efendimiz bizlere Rabbimizin bir ikramı, ebedi mucizesidir. Nuruyla kainatı aydınlatmış ve hala aydınlatmaktadır. Bizlere fani dünyada bir örnek olmasının yanında ahirette de şefaatçi olacak olan O’dur. Hadis-i Şerif’te bizlere şöyle buyurulur: “Ümmetimden geri kalan olur korkusu ile Cennete girdiğim halde tahtıma oturmam. Allahü teâlâya, "Ya Rabbi ümmetim ümmetim" derim. Rabbim "Ümmetine ne yapmamı istiyorsun?" buyurur. Ben de "Ya Rabbi onların hesaplarını çabuk gör, sıkıntıdan kurtulsunlar" derim. Cehennemliklerin listesi bana verilir. Onlara şefaat ederim. Hatta Cehennem hazini Malik "Ümmetinden cezalanacak kimse bırakmadın" der.”[Beyheki, Taberani]

Bizlere düşen ise o nasıl tüm kainata örnek olarak gönderildiyse, O’nun ümmeti olarak bizler de aynı şekilde tüm insanlığa örnek olabilmeliyiz. İbadetimizde, inancımızda, ahlakımızda, yaşantımızda her zaman O’nu örnek almalıyız. Ne mutlu bize O’nun ümmetiyiz.

Peygamber Efendimiz’in (SAV) doğum gününde O’na bolca salavat getirmeliyiz. Cenâb-ı Hak buyuruyor: “Şüphesiz ki Allah ve melekleri, Peygamber’e çokça salât ederler. Ey mü’minler, siz de O’na salavât getirin ve tam bir teslîmiyetle selâm verin!” (Ahzâb, 56) Bu mübarek günde müminler olarak Kur’ân-ı Kerim okumalı, ibadetlerimizi arttırmalı ve duaya yönelmeliyiz.