Ramazan 2020

Ramazan birliğimize vesile olsun!

Birlik ve beraberliğin, yardımlaşmanın ve dayanışmanın ne denli mühim olduğunu acı bir sınavla anladığımız günler yaşamaktayız. Tüm dünyayı saran virüs tehdidi ile başa çıkmaya çalışırken, en çok birbirimize ihtiyacımız olduğunu bir kez daha pekiştirmiş oluyoruz. Bir tebessümün, içten bir yardımın, gönülden uzanan bir elin kıymetinin katbekat arttığı şu günler; Ramazan’ın rahmet ve bereketini bölüşmeyi daha da anlamlı kılıyor.

Yan yana olamasak da, kalp kalbeyiz!

Bu yıl kalabalık iftar ve sahur sofralarında buluşamamanın hüznünü içimizde taşısak da, kalplerde bir olmanın kıymetini daha da iyi anlıyoruz. Aramıza mesafeler koysak da, iyiliklerle kalben yakınlaşıyoruz. Hiranur Vakfı olarak bizler ilim talebelerimizin ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin yardımına koşmak, Ramazan’ın neşesine onların gözlerinde kavuşmak için kolları sıvadık. Özverili ekibimiz ve saygıdeğer hayırseverlerimiz ile birlikte bu Ramazan’da da çabamız iyilik için olacak.

BİRLİK KOLİSİ

Kardeşliğin nişanesi...

Hayırseverlerimiz ile birlikte el ele vererek içerisinde temel gıda malzemelerinin bulunduğu Ramazan erzak kolilerini ilim talebelerimize, salgın nedeniyle evlerinden çıkamayan yaşlı ve hasta vatandaşlarımıza ve yine salgın nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan ailelere ulaştırıyoruz. Dayanışmaya ve yardımlaşmaya en çok ihtiyacımız olan bu günlerde sizler de bağışlarınızla kampanyamıza destek verebilir, Ramazan’da tebessüme vesile olabilirsiniz.

Bir adet birlik kolisi bedeli 150 TL’dir.

ZEKAT

Hiranur Vakfı olarak Ramazan dolayısıyla zekatlarını vakfımıza ileten hayırseverlerimizin emanetlerini, ilim talebelerimize ve ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz.

"İman edip iyi işler yapan, namaz kılan ve zekât verenler var ya, onların mükâfatları Rableri katındadır. Onlara korku yoktur, onlar üzüntü de çekmezler."

(el-Bakara, 277)

FİTRE FİDYE

Bu Ramazan’da da fitre ve fidyelerinizi sizler için ilim talebelerine ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bu yıl belirlenen en düşük fitre ve fidye bedeli 27 TL’dir.

UN BAĞIŞI

Ramazan’ın bereketini ve ekmeğimizi paylaşıyoruz!

Ramazan ayı boyunca hem ilim talebelerimiz, hem de salgın hastalık dolayısıyla evden çıkamayan yaşlılarımız ve geçim sıkıntısı yaşayan aileler için günlük taze ekmek üretiminde bulunuyoruz. Bir lokma ekmeği paylaşarak, kardeşliği pekiştirmek için sizler de fırınımıza un bağışında bulunabilirsiniz.

Bir çuval un bedeli 100 TL’dir.

ADAK AKİKA ŞÜKÜR KURBANI

Ramazan’ın rahmetini ve bereketini paylaşmak,

yaşadığımız bu zor zamanların ve belaların defi için adak akika şükür kurbanlarınızı sizlere vekaleten kesiyor, ilim talebelerimize ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Kurban bağışlarının kesim videoları, hayır sahiplerine iletilmektedir.

Bir hisse bedeli 1000 TL’dir.

DİĞER ETKİNLİKLER