BAĞIŞ YAP

Adak Kurbanı

BAĞIŞ YAP: Adak Kurbanı

Yılın hangi vakti olursa olsun kurban adağınızı bağışlayarak vacip ibadetinizi yerine getirebilir, kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasınız

Adak Kurbanı

Yılın hangi vakti olursa olsun kurban adağınızı bağışlayarak vacip ibadetinizi yerine getirebilir, kurbanın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasını sağlayabilirsiniz.

Adak kurbanı ne demektir?

Kurban adayan kişinin kesmesi vacip olan kurbandır. Eğer kişi bu adağı, bir şartın gerçekleşmesine bağlamışsa bu şart gerçekleşince kesmesi gerekir.

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Adaklık kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Bağışladığım adak kurbanım nerede ve ne zaman kesiliyor?

Bağışladığınız adaklık kurbanınız, Hiranur Vakfının kurban komisyonu tarafından belirlenen acil ihtiyaç bölgelerinde 15 ila 30 gün arasında kesilir.

Bağışladığım adak kurbanım kimlere ulaştırılıyor?

Adak kurbanınız, kesimin ardından paylara bölünerek acil ihtiyaç bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine, muhacirlere, savaş ve doğal afet mağdurlarına, yetim ailelere, yaşlılara, kimsesizlere ve yoksulluk çekenlere ulaştırılır.

Adak kurbanı bağışını başka nasıl yapabilirim?

Adaklık kurbanınızı;

• Aşağıda belirtilen banka hesap numaraları ile

• Albaraka Türk  : TR25 0020 3000 0230 2764 0000 01
    Türkiye Finans : TR43 0020 6000 2400 4114 3800 01
    Kuveyt Türk      : TR87 0020 5000 0910 8004 5000 02
  • Posta çeki ile   : 11675411
  • 0(216) 621 74 45 numaralı telefonu arayarak
  • Dernek merkezimize gelerek elden bağışlayabilirsiniz.
  •  Vakıf merkezimize gelerek elden bağışlayabilirsiniz.

(Adak miktarını banka veya PTT aracılığıyla yatırdığınızda bağışınızın "adak kurbanı" olduğunu belirtmeniz gerekiyor.)

Adaklık kurbanımın kesildiği bilgisini nasıl alıyorum?

Kurbanınızın kesim bilgileri cep telefonunuza SMS yolu ile gönderiliyor.

DİĞER BAĞIŞ KAMPANYALARI