BAĞIŞ YAP

Akika Kurbanı

BAĞIŞ YAP: Akika Kurbanı

Çocuk verdiği için Allah’a şükretmek maksadıyla kesebileceğiniz akika kurbanını bağışlayabilir, ihtiyaç sahiplerini sevindirebilirsiniz.

Akika Kurbanı

Akika kurbanı ne demektir?

Yeni doğan çocuk için şükür amacıyla kesilen kurbana, “akika” adı verilir. Akika kurbanı kesmek müstehaptır.

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Bağışladığım akika kurbanım nerede ve ne zaman kesiliyor?

Bağışladığınız akika kurbanınız, Hiranur Vakfının kurban komisyonu tarafından belirlenen acil ihtiyaç bölgelerinde 15 ila 30 gün arasında kesilir.

Bağışladığım akika kurbanım kimlere ulaştırılıyor?

Akika kurbanınız, kesimin ardından paylara bölünerek acil ihtiyaç bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine, muhacirlere, savaş ve doğal afet mağdurlarına, yetim ailelere, yaşlılara, kimsesizlere ve yoksulluk çekenlere ulaştırılır.

Akika kurbanı bağışını başka nasıl yapabilirim?

Akika kurbanınızı;

• Aşağıda belirtilen banka hesap numaraları ile

• Albaraka Türk  : TR25 0020 3000 0230 2764 0000 01
    Türkiye Finans : TR43 0020 6000 2400 4114 3800 01
    Kuveyt Türk      : TR87 0020 5000 0910 8004 5000 02
  • Posta çeki ile   : 11675411
  • 0(216) 621 74 45 numaralı telefonu arayarak
  • Dernek merkezimize gelerek elden bağışlayabilirsiniz.

(Akika miktarını banka veya PTT aracılığıyla yatırdığınızda bağışınızın "akika kurbanı" olduğunu belirtmeniz gerekiyor.)

Akika kurbanımın kesildiği bilgisini nasıl alıyorum?

Kurbanınızın kesim bilgileri cep telefonunuza SMS yolu ile gönderiliyor.

DİĞER BAĞIŞ KAMPANYALARI

Mobil Aidat