BAĞIŞ YAP

Şükür Kurbanı

BAĞIŞ YAP: Şükür Kurbanı

Bir nimete kavuştuğunuzda kesmek istediğiniz şükür kurbanını bağışlayabilir, ihtiyaç sahiplerinin kurbandan istifade etmesini sağlayabilirsiniz.

Şükür Kurbanı

Şükür kurbanı ne demektir?

Temettu ve kıran haccı yapan kişilerin, aynı mevsimde hac ve umreyi birlikte ifa ettikleri için, kestikleri kurbanlara şükür kurbanı denilir. Aynı şekilde kişi, arzu ettiği bir amaca ulaşması veya bir nimete nail olması sebebiyle şükür kurbanı kesebilir.

Vekâlet yoluyla kurban kesilebilir mi?

Kurbanı, kişi kendisi kesebileceği gibi, vekâlet yoluyla başkasına da kestirebilir. Vekâlet yoluyla kurban kestiren kişi, bulunduğu yerdeki birisine vekâlet verebileceği gibi, başka bir yerdeki kişi veya kuruma da vekâlet verebilir. Vekâlet, sözlü veya yazılı olarak verilebileceği gibi telefon, internet, faks ve benzeri iletişim araçları ile de verilebilir.

Bağışladığım şükür kurbanım nerede ve ne zaman kesiliyor?

Bağışladığınız şükür kurbanınız, Hiranur Vakfı kurban komisyonu tarafından belirlenen acil ihtiyaç bölgelerinde 15 ila 30 gün arasında kesilir.

Bağışladığım şükür kurbanım kimlere ulaştırılıyor?

Şükür kurbanınız, kesimin ardından paylara bölünerek acil ihtiyaç bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine, muhacirlere, savaş ve doğal afet mağdurlarına, yetim ailelere, yaşlılara, kimsesizlere ve yoksulluk çekenlere ulaştırılır.

Şükür kurbanı bağışını başka nasıl yapabilirim?

Şükür kurbanınızı;

• Aşağıda belirtilen banka hesap numaraları ile

Albaraka Türk  : TR25 0020 3000 0230 2764 0000 01
    Türkiye Finans : TR43 0020 6000 2400 4114 3800 01
    Kuveyt Türk      : TR87 0020 5000 0910 8004 5000 02
  • Posta çeki ile   : 11675411
  • 0(216) 621 74 45 numaralı telefonu arayarak
  • Dernek merkezimize gelerek elden bağışlayabilirsiniz

(Şükür miktarını banka veya PTT aracılığıyla yatırdığınızda bağışınızın "şükür kurbanı" olduğunu belirtmeniz gerekiyor.)

Şükür kurbanımın kesildiği bilgisini nasıl alıyorum?

Kurbanınızın kesim bilgileri cep telefonunuza SMS yolu ile gönderiliyor.

DİĞER BAĞIŞ KAMPANYALARI

Mobil Aidat